Od Bojana Smiljanić March 15, 2023 U Personalizovane pesme

Šašave mačke iz Bačke

Svako ko ima ljubimca zna koliko život sa njima može biti zabavan i prepun raznih dogodovština zbog kojih se smejemo po ceo dan. Ponekad imam osećaj da se naši mačići međusobno dogovaraju kako će toga dana da nas nasmeju i oraspolože.

Kažu da su ljubimci lekoviti i da su osim za dobro raspoloženje dobri i za zdravlje čoveka. Zahvaljujući njima smo smireniji, opušteniji, tolerantniji, veseliji i svakodnevno lučimo hormon oksitocin.

Mačak Zlatko – personalizovane pesme o ljubimcima

Naše mačke možda ne znaju da love miševe ali zato sjajno igraju fudbal sa orasom, ćutkom ili lopticom od papira koju im ja spontano napravim dok se sa njima otimam oko hemijske olovke za pisanje, naravno u trenutku dok pišem sa njom.

Možda ne znaju ni da pričaju, ali znaju da nam donesu komad ćutke u ustima ukoliko još uvek nismo naložili vatru u peći kraj koje se oni zimi greju i dremaju.

popodnevna dremka – personalizovane pesme za ljubimce

Imamo jednog malog mačića koji ima običaj da nam se trčeći u skoku zakači za nogavicu i da nam se popne u naručje da se mazi. Drugi mačić voli da se ušuška kraj nas u krevet i da nas zagrli kao da je poprimio osobine i ponašanje ljudskih bića. Kad se zapričamo pa na trenutak prestanemo da ga mazimo, on uvuče kandže pa svojom šapicom krene on nas da mazi po obrazu, kako bi nam dao do znanja da nije vreme za pauzu i da želi još malo da se češka i mazi.

Na kafi sa Lazom – personalizovane pesme za ljubimce

Kao i svaka druga mačka, vole povremeno i da odglume da im je povređena šapica, kako bi dobile dodatnu pažnju i porciju hrane. Nakon čega uglavnom zaborave koja im je šapica “povređena” pa počnu da šepaju na neku sasvim drugu nogu.

Nije im strano ni penjanje uz oluk na krov spratnice i upad u kuću kroz tavan. Kao ni povremene krađe doručka ili večere, nakon čega se na njihovom licu ne može videti ni mrvica kajanja. Samo radost i zadovoljstvo zbog punog trbuha i ukusne poslastice. To što su pola sata pre toga ručale nije razlog da se dodatno ne zaslade.

Sam se popeo uz oluk do balkona i meditira 🙂 – personalizovane pesme za ljubimce

Ako slučajno pomisle da nisu u centru pažnje jer smo se zagledali u tv, u stanju su da stanu i kupaju se baš ispred ekrana ili na nekom drugom mestu sa kojeg mogu da nam zaklone pogled. Slučajno će leći na tv predajnik i ugasiti tv ili će zapeti za kabal od tv-a, a mi ćemo se pitati gde nestade slika sa ekrana, začuđeni jer televizor i dalje radi ali slike nema.

Ako pišem ili radim na kompjuteru do kasno, u prostoriji gde mace spavaju tokom hladnih dana, mali crni mačić Srećko će polupospanih očiju skočiti na sto za kojim pišem i oteti mi hemijsku, da idem već jednom na spavanje a i da njima ugasim svetlo, da mogu i oni malo da odmore. Htela ne htela, uz njih sam naučila kad je vreme za spavanje, kad za pisanje.

Psi vlasnike motivišu da redovno prošetaju po parku i svežem vazduhu, a mačke da po ceo dan trčimo stepenicama gore dole jer bi one malo da budu u kući, malo van kuće, i nigde da se ne zadrže duže od par minuta. Ljubimci nam ne dozvoljavaju da zapostavimo fizičku aktivnost. Zbog toga verovatno kažu da smo uz ljubimce zdraviji i da su ljubimci dobri za razvoj empatije, tolerancije i imuniteta kod dece.

Mali pomoćnik u bašti 🙂 – personalizovane pesme za ljubimce

Situacije kad se ogledaju na staklu ili drvenariji i svađaju se sami sa sobom, verujem da nikoga ne ostavljaju ravnodušnim ili ozbiljnim. Mace su posebno zabavna i šaljiva bića i svaka od njih ima neki svoj specifičan karakter, ali činjenica je da ni kuce ne zaostaju puno za njima kad su u pitanju humor i dogodovštine.

Ukoliko nekad poželite personalizovanu pesmu o vašem ljubimcu u kojoj će da se istaknu njegove specifične crte ličnosti i situacije koje ste zajedno prošli, personalizovanu pesmu možete poručiti na e-mail: bojana_kreativnopisanje@yahoo.com. Cene personalizovanih pesama možete pogledati na linku u nastavku http://www.kreativnopisanje.rs/usluge-cenovnik-okvirne-cene/.

Kako izgleda jedna od personalizovanih pesama o ljubimcima možete pročitati ovde http://www.kreativnopisanje.rs/februarska-becar-maza-personalizovana-pesma-za-ljubimce/. Ukoliko vam se dopadne, u delu sajta Portfolio radovi – posvete možete pročitati i neke druge personalizovane pesme i posvete.

Bojana Smiljanić